Z&PC de Houtrib

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is prachtig om naar te kijken! Veel mensen zijn onder de indruk van de sierlijke bewegingen die in het water worden gemaakt. Ballet met als podium het zwembad.

Het is een teamsport waarbij het belangrijk is dat de bewegingen van de teamleden synchroon en op de maat van de muziek gaan. De sport kan solo, als duet, als groep uitgevoerd worden. Het is eigenlijk de perfecte combinatie voor mensen die van dansen en zwemmen houden. Er is kracht, ritmisch gevoel, lenigheid en conditie vereist om de uitvoeringen tot stand te laten komen.

Synchroonzwemmen is een sport waarin de combinatie van muziek, lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen en techniek centraal staan. Voor de deelnemers komt daar veel voor kijken. Op muziek worden er verschillende kuren uitgevoerd, dit kan solo, als duet en met een groep. Het is eigenlijk de perfecte combinatie voor mensen die van dansen en zwemmen houden.

Synchroonzwemmen betekent dus sportiviteit, teamsport, plezier en het draagt tevens bij aan de fysieke conditie en daarmee de gezondheid van de zwemsters. Synchroon staat voor gelijk bewegen op de muziek

Wanneer je meer wilt weten over synchroonzwemmen en alles wat daarbij komt kijken, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Ook bestaat er de mogelijkheid om proeflessen te volgen zodat je een goed beeld krijgt van alle facetten van Synchroonzwemmen. De contactgegevens van het secretariaat zijn synchroonzwemmen@houtrib.nl

© 2023 Z&PC de Houtrib

Thema door Anders Norén