Z&PC de Houtrib

Zwem4daagse

De zwemvereniging De Houtrib organiseert traditiegetrouw in 2019 de jaarlijkse Zwem4daagse. Deze vindt plaats van maandag 19 t/m donderdag 22 augustus in zwembad De Koploper, Badweg 21 te Lelystad. 

Deelname is voor iedereen die in het bezit is van een zwemdiploma maar kinderen tot 7 zeven jaar mogen alleen onder begeleiding van een ouder iemand deelnemen.

Gedurende 4 dagen zwemt iedereen een afstand van minimaal 250 meter. De uitdaging is uiteraard om 500 meter per dag te zwemmen. Gestart kan worden vanaf 17.00 tot 19.00 uur en er wordt gestopt om uiterlijk 19.30 uur.

Als beloning voor deze prestatie krijgt iedere deelnemer op de laatste dag een echte Zwem4daagse medaille en een oorkonde.

U kunt zich via onderstaande link aanmelden en met IDEAL betalen. De kosten bedragen € 11, per inschrijving plus € 0,30 per transactie. Bij inschrijving van meerdere personen tegelijk zijn de kosten éénmalig verschuldigd.

Direct inschrijven: https://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/

Elke avond is er in het instructiebad een stormbaan aangelegd, als onderdeel van de zwemafstand. Dit is niet verplicht, maar een leuke extra uitdaging.

Voor de mindervalide zwemmer is een aparte baan beschikbaar en kan tevens van 17:00-18:00 uur in het extra verwarmde bad gezwommen worden.

Op maandag en woensdagavond kan eenieder van 18.00 tot 19.15 uur kennis maken met de duiksport. Onder begeleiding van de duikvereniging Scuba Nova uit Lelystad kan iedereen ervaren hoe het is om met perslucht te duiken.

Dinsdag en woensdag kan de jeugd meedoen aan de wedstrijd: “Wie Zwemt de Meeste Baantjes”? Het totaal van twee dagen telt. Er wordt gezwommen in meerdere leeftijdscategorieën.

Op donderdagavond is er voor de jeugd een verkleedwedstrijd. Het thema is “Hawaii of Lilo en Stitch”. Ouders mogen natuurlijk ook verkleed komen.

Overbodig te vermelden, maar voor de wedstrijden zijn leuke prijzen te winnen.

Voor de deelnemers aan de editie van 2019 is door de KNZB, vanwege het 50-jarig jubileum van de Zwem4daagse, de actie “met wie doe jij mee” georganiseerd. 

Ken jij iemand die nog nooit heeft deelgenomen aan de Zwem4daagse? Vraag hem of haar dan om zich ook in te schrijven voor de Zwem4daagse in Lelystad. Stuur een foto van jou en degene die nog nooit eerder heeft deelgenomen aan de Zwem4daagse en maak kans op een leuk zwempakket t.w.v. € 50,-. Je kunt je foto en korte toelichting insturen naar: zwem4daagse@knzb.nl. Iedere maand worden er 2 zwempakketten verloot onder de inzendingen. Kijk op www.zwem4daagse.nl voor de actievoorwaarden.

© 2023 Z&PC de Houtrib

Thema door Anders Norén