Waterpolo

Waterpolo

Uit Door

Z&PC de Houtrib is al sinds zijn start een echte waterpolo vereniging die meedoet aan de top.

Wat is waterpolo?Waterpolo is een soort handbal in het water en wordt gespeeld gespeeld in een diep bad van 25 meter lang en meestal 15 meter breed. Je speelt met twee teams, 7 tegen 7, tegen elkaar en je probeert zoveel mogelijk doelpunten te maken in het doel van de tegenstander.Wat maakt waterpolo zo verschillend?Het wordt gespeeld in het water, wat het moeilijk maakt voor de scheidsrechter om precies te zien wat er gebeurt. Spelers gebruiken subtiele duwtjes en houden zich aan elkaar vast om hun positie te verbeteren. Terwijl dit volledig vreemd is bij de meeste sporten. Kleine af-duwtjes en na-duwtjes spelen een rol in het waterpolo. Waterpolo staat bekend als “harde” sport, maar dit is zeker niet het geval.Hieronder een aantal waterpolo weetjes:

  • Waterpolo is met name in Oost Europa en Zuid Europa een populaire sport.
  • Waterpolo staat vanaf 1900 op het programma van de olympische spelen.
  • De deelname van vrouwenploegen op de olympische spelen is vanaf 2000.
  • In 1976 behaalde de Nerderlandse mannenploeg de bronze plak (3e plaats) op de olympische spelen.
  • In 2008, bij de olympische spelen in Peking, behaalde de Nederlandse vrouwenploeg de gouden medaille, na de met 9 – 8 gewonnen finale tegen de Verenigde Staten van Amerika (USA)

Denk je dat waterpolo jouw sport is maar wil je meer informatie of wil je eens komen kijken of een proefles meedoen? Neem dan contact op met het secretariaat waterpolo: waterpolo@houtrib.nl.