Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen

Uit Door

We bieden synchroonzwemmen voor jongste en oudsten.

Synchroonzwemmen, is een sport waarin de combinatie van muziek, lenigheid, gratie, en techniek centraal staan. Ballet met als podium het zwembad.  Voor de deelnemers – meestal dames en meisjes –  komt daar veel voor kijken. Je moet met anderen, net zoals bij ballet op muziek bepaalde kuren uitvoeren. Dat betekent bij synchroonzwemmen, muzikaliteit in de zin van ritme en maat, lenigheid en het beheersen van zwemslagen. Daarnaast moet je een flink uithoudingsvermogen ontwikkelen. Er wordt veel gevraagd. Dat betekent dus veel trainen. 

Synchroonzwemmen vindt ook in wedstrijdverband plaats. Dat vraagt om een bepaalde gezamenlijke inzet. Succes betekent trots voor de zwemclub en plezier voor jezelf.  Maar even belangrijk is, dat je de toeschouwers laat genieten van de zwemkunst. 

Synchroonzwemmen betekent dus sportiviteit, publiek verwennen met de kunst van gracieus zwemballet en het draagt tevens bij aan de fysieke conditie en daarmee de gezondheid van de zwemsters. 

Wanneer je meer wilt weten over synchroonzwemmen en alles wat daarbij komt kijken, dan kan je altijd contact met ons opnemen. Ook bestaat er de mogelijkheid om proeflessen te volgen zodat je een goed beeld krijgt van alle facetten van Synchroonzwemmen. De contactgegevens van het secretariaat zijn synchroonzwemmen@houtrib.nl